Я вірю, що він живий: у Кривому Розі відбувся мітинг на підтримку полонених

Я вірю, що він живий: у Кривому Розі відбувся мітинг на підтримку полонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 7 квітня, на кільці 95 кварталу Кривого Рогу пройшов мітинг на підтримку військовополонених та зниклих безвісти.

Про це повідомляє журналістка Першого Криворізького.

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська каже:
«Влада нас чує. Минулого тижня ми з родичами полонених та зниклих безвісти їздили в Київ на зустріч з омбудсменом Туреччини Шерефом Малкочем. Нас запросив секретаріат Верховної Ради України з прав людини як одну з найактивніших спільнот, яка бореться за повернення полонених додому. Виступили безпосередньо перед паном Шерефом, впевнена що він почув нас, так як робив нотатки з доповіді. Також сам факт що Туреччина після довгої перерви повернулася до питання обмінів полоненими вселяє в нас певну надію тому що перші обміни проводилися за посередництвом Туреччини і мали певний успіх. Тож те, що ми тут збираємося - надзвичайно важливо та резонансно.»

Криворожанка Галина Залюбовська більше року не має ніякої інформації про свого сина, що знаходиться в полоні.
«Рік в невідомості це дуже тяжко, кожного дня я встаю і лягаю спати з однією думкою про сина. Знаю тільки те, що востаннє він був на Донецькому напрямку. Я чекаю свою дитину і я вірю, що він живий», - додає Галина.

Мітингувальник Назар розповідає про те, що не має знайомих в полоні, але його брат військовий. Криворіжець розуміє важливість таких акцій, тому кожну неділю збирається з друзями на мітинги.

Мітингувальниця Валентина розповіла:
«Ми ходимо на мітинг тому що хочемо повернути своїх рідних, 15 місяців не має жодної інформації про них. В той час як їх взяли в полон, активним був Вагнер, тому можливо полон хлопців пов'язаний з цим. Я чекаю сина, а внук тата.»

Небайдужа криворожанка розповіла, що 13 квітня відбудеться міжнародний мітинг у Києві по вагнерівському полону.
«Інформації ніякої не маємо, не висвітилювалися ні фото ні прізвища полонених, ми не знаємо що з ними, тому поїдемо на мітинг щоб показати всьому світу і міжнародним організаціям нашу проблему», додала жінка.


На мітингу були присутні близько ста людей. Майже всі мітингувальники ходять системно кожної неділі і відзначають, що це дуже важливо.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну