Кривий Ріг підписав Меморандум з Програмою розвитку ООН в Україні

Кривий Ріг підписав Меморандум з Програмою розвитку ООН в Україні

Фото: Перший Криворізький

Для розширення можливостей співпраці Кривий Ріг підписав Меморандум з Програмою розвитку ООН в Україні.

Про це йдеться на вебсайті Криворізької міської ради.

Згідно з Меморандумом, сторони зобов'язалися співпрацювати в різних напрямках:
  • включаючи відновлення інфраструктури;
  • європейську інтеграцію;
  • захист навколишнього середовища;
  • використання відновлюваних джерел енергії;
  • енергоефективність через енергосервісні компанії або механізми ЕСКО;
  • підтримка муніципальної системи управління енергоспоживанням шляхом впровадження інтелектуальної системи моніторингу енергії та водопостачання.
Меморандум підписали Постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє (Jaco Cilliers) та перший заступник міського голови Євген Удод.

Яко Сільє, постійний представник UNDP в Україні, зазначив:

«Завдяки цій співпраці ми прагнемо використати мережу та досвід UNDP для підтримки Кривого Рогу в таких важливих сферах, як енергоефективність. Наше спільне зобов'язання підкреслює важливість розширення прав і можливостей на місцевому рівні та стратегічного міжнародного співробітництва для досягнення Цілей сталого розвитку ООН».
Євген Удод, перший заступник міського голови, додав:
«Реалізація ЕСКО контрактів передбачає впровадження комплексу енергоефективних заходів на об'єктах для збереження енергоресурсів, таких як утеплення стін, горищ, встановлення індивідуальних теплових пунктів та сонячних електростанцій».
Місцева влада забезпечила електрогенераторами всі заклади охорони здоров'я для сталого забезпечення електроенергією, навіть під час блекаутів. Крім того, встановлюються сонячні електростанції для зменшення впливу на довкілля. Такі станції вже функціонують в одній лікарні, а також будуються в інших закладах охорони здоров'я та соціального захисту.

Також міська влада у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку проводить термомодернізацію будівель бюджетної сфери для зменшення енергоспоживання. У проекті вже беруть участь 36 об'єктів, ті їх кількість буде зростати.

Сергій Мілютін, заступник міського голови Кривого Рогу, зауважив: «Підписання Меморандуму між UNDP та міською владою Кривого Рогу, крім очевидних результатів співпраці, створить позитивний сигнал для інших інвесторів щодо важливості та перспективності проєктів енергоефективності в Кривому Розі і сприятиме підвищенню якості життя місцевого населення».
Читайте також: на відновлення Дніпропетровщини виділять більше ніж пів мільярда гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну