СБУ викрила ще чотирьох проросійських агітаторів

СБУ викрила ще чотирьох проросійських агітаторів

Фото: Служба безпеки України

СБУ викрила ще 4 проросійських агітаторів: серед них – хакер, який створював фейкові «відеозвернення» очільників ЗСУ.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

Зловмисники публічно вихваляли путіна та виправдовували збройну агресію РФ. Також вони закликали до захоплення влади у нашій державі та героїзували воєнні злочини рашистів.

На Вінниччині затримали хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове «відеозвернення» одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у TikTok.

У цьому «виступі» були провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях столиці.

У Київській області затримали колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ.

Він позиціонував себе як «експерт-політолог» та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.

Ексдепутат «підкріплював» свої висловлювання цитатами путіна з російських телеефірів.

Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в Telegram, TikTok та Instagram із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

Раніше ми писали про те, що СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за за бойовими літаками ЗСУ поблизу Кривого Рогу.

На Прикарпатті викрили прихильника депутата держдуми РФ Леоніда Слуцького – очільника прокремлівської партії ЛДПР.

Чоловік поширював на власній сторінці в «Однокласниках» публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України.

Серед оприлюднених «цитат» були заклики Слуцького щодо повторного наступу на Херсон та захоплення всієї території нашої держави.

У Донецькій області затримали мешканця Краматорська, ідеологічного прихильника рашизму.

У російських соцмережах чоловік виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував російських окупантів.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за частинами 2, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Злочинні дії агітатора з Вінниччини додатково кваліфіковано за статтею 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Читайте також: СБУ повідомила про підозру російській пропагандистці Симоньян за 4 статтями Кримінального кодексу України.

Посилання скопійовано в буфер обміну