Почули звуки шуму, свисту і вибух: свідки ракетної атаки на Кривий Ріг

Почули звуки шуму, свисту і вибух: свідки ракетної атаки на Кривий Ріг

Фото: Перший Криворізький

Вчора вороги знову завдали ракетних ударів по житловим багатоповерхівкам Кривого Рогу. На місці удару журналісти «Першого Криворізького» поспілкувались із кількома свідками атаки.

«Бабахнуло сильно вчора, повибивало нам вікна. Я тільки вийшов з лоджії та сів за ноутбук, як прилетіло і розгатило лоджію. Я живу з жінкою і мамою, всі пенсіонери, тому нам морально тяжко», — говорить пенсіонер.

Криворожанка Олена, що живе в іншому будинку розповіла, що на момент вибуху була вдома з сім'єю, кожен займався своїми справами.
«Я на кухні смажила їжу, ще пральна машина працювала, тому ми не чули, що щось летить, а потім стався вибух, повилітали вікна і впало скло в кімнатах. Ми затулили простинями всі вікна і так переночували, вранці отримали плівку в допомогу і будемо забивати скло» - сказала Олена
На місцях працювали волонтери: допомагали будівельними матеріалами — брезентом і плівкою, також психологічною та юридичною допомогою, оформляли документи на грошову допомогу людям, чиї квартири постраждали від обстрілу.

Також допомагали тим, у кого немає можливості забити вікна та прибрати уламки.


«Все так швидко сталося... Я розмовляла по телефону з кумою, вона сказала, що летить ракета і в цей момент я почула звуки шуму, свисту і вибух, у машин на вулиці спрацювали сигналізації. Я в цей момент була вдома, а чоловік з сином в гаражі, тому я побігла до них», - ділиться мешканка сусіднього будинку Ганна.
Криворожанка Оксана розповіла, що під час вибуху була з чоловіком не в квартирі.
«Сусіди подзвонили, сказали, що в нас вікна повибивало. Ми всю ніч не спали, нервували, вранці приїхали, сходили за допомогою, оформили також грошову допомогу. Волонтери скоро прийдуть допоможуть забити вікна тому що ми з чоловіком не справимось самі», — додала Оксана.


Також на місці працювала мобільна бригада соціально-психологічної допомоги громадської організації «Мартін клуб». Організація надає допомогу постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства.

Сьогодні вони приїхали на місце прильоту, щоб надавати гуманітарну допомогу у вигляді наборів гідності для жінок, а також психологічну підтримку тим, хто її потребує.

Нагадаємо, в результаті ворожої атаки поранення отримала 41-річна жінка. Також через атаку сталася пожежа і у багатоповерхівках вибиті вікна.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну