Криворіжців закликають зупинити спалення листя: через які причини

Криворіжців закликають зупинити спалення листя: через які причини

Фото: Перший Криворізький

Криворіжців закликають зупинити спалення листя. Збереження природи починається з нашої власної дії.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу у Telegram.

Кожного року мільйони тонн листя викидаються на сміттєзвалища або спалюються, приносячи значну шкоду навколишньому середовищу.

Ось декілька причин чому ми маємо припинити цей звичай:
  • спалення листя призводить до викиду шкідливих речовин у повітря, таких як діоксид вуглецю та частки сажі. Це може призвести до погіршення якості повітря та негативно впливати на здоров'я людей, особливо у тих, хто має проблеми з дихальною системою;
  • листя може бути корисним ресурсом для ґрунту. Коли воно спалюється, втрачається можливість використання його як природного добрива;
  • спалювання листя може також мати негативний вплив на місцеву флору та фауну, знищуючи місця проживання та збільшуючи ризик виникнення пожеж у лісах.

Українців закликають відмовитись від спалення листя та використовувати альтернативні засоби його прибирання.

Компостування:

На присадибній ділянці викопайте яму та складайте в неї сухе листя та траву і помірно зволожуйте. Щоб отримати максимальну користь, перекладайте шарами листя з перегноєм або звичайним ґрунтом. Спочатку — товстий шар із подрібненого опалого листя, трави (20-30 см), потім перегній і так далі. Через 1-2 роки отримаєте якісний та натуральний компост.

Мульчування:

Для виготовлення мульчі подрібнюйте опале листя, суху траву. Мульчу можна використовувати для того, щоб захистити дерева, кущі від надмірного сонячного випромінювання влітку та морозів – взимку. Крім того, мульча збагачує кореневу систему рослин поживними сполуками, утримує та зберігає вологу у ґрунті, зменшує ймовірність появи бур’янів.

Посилання скопійовано в буфер обміну