На Дніпропетровщині відновлюють центр первинної медичної допомоги, що постраждав через обстріли

На Дніпропетровщині відновлюють центр первинної медичної допомоги, що постраждав через обстріли

Фото: dw.com (ілюстрація)

На Дніпропетровщині триває відновлення центру первинної медико-санітарної допомоги, що постраждав внаслідок обстрілів Росії.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Дніпропетровщина, зокрема й Нікопольський район, і досі перебувають під цілодобовими артобстрілами та бомбардуваннями ворога. Внаслідок чого багато цивільних об’єктів, у тому числі і медичних, зруйновано або значно пошкоджено Росією.

Так, у 2022 та 2023 роках внаслідок обстрілів постраждали декілька підрозділів Нікопольського районного ЦПМСД.

Зокрема, у серпні та вересні, у новозбудованій Придніпровській та Червоногригорівської амбулаторіях було пошкоджено та вибито вікна. У травні 2023 року внаслідок артобстрілу пошкоджено вікна та дах адміністративного корпусу Нікопольського районного ЦПМСД. Медзаклади потребували й поточного ремонту.

Завдяки спільним зусиллям міжнародних партнерів у 2023 році повністю були замінені пошкоджені вікна Придніпровської амбулаторії.

Також у 2023 році коштом субвенції Червоногригорівської громади були замінені вікна та дах адміністративного корпусу.

Наразі Нікопольський районний ЦПМСД ще перебуває в процесі відновлення, Червоногригорівська амбулаторія потребує відновлення пошкоджених вікон.

Структурні підрозділи медзакладу зараз повністю функціонують та продовжують надавати населенню первинну медичну допомогу. На сьогодні загальна кількість укладених декларацій із пацієнтами тут складає майже 17 тисяч. Окрім того, заклад обслуговує й понад 11 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Загалом від початку повномасштабної війни на Дніпропетровщині вдалося відновити 71 об’єкт медзакладів та ще 15 – відновлені частково.

Нагадаємо, в Україні було пошкоджено 1 554 об’єкти медзакладів та 205 – зруйновано вщент. 513 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 358 – відновлені частково.

Посилання скопійовано в буфер обміну