У Кривому Розі відкрили 32 сучасних навчально-творчих простори

У Кривому Розі відкрили 32 сучасних навчально-творчих простори

Фото: Криворізька міська рада

У Кривому Розі для розвитку дітей та молоді відкрили вже 32-й сучасний навчально-творчий простір.

Про це повідомляє Криворізька міська рада.

За підтримки Save the Сhildren inUkraine створили два нові Цифрові освітні центри – в Палаці дитячої та юнацької творчості «Горицвіт» (Покровський район) та Центрі дитячої та юнацької творчості «Сонях» (Саксаганський район).

Для того, щоб школи, ДЮСШ, Палаци культури, художні та мистецькі школи працювали в офлайн та змішаному режимі, будуються та ремонтують укриття. Встановлюють вентиляцію, опалення, роблять гідроізоляцію, санвузли та багато іншого. Після завершення ремонтних робіт всі укриття сертифікуєДСНС.

Цифрові центри обладнані ноутбуками, планшетами, 3-D ручками, проекторами, фліпчартами для зручного та доступного навчання. Тут діти можуть працювати за комп’ютером, робити домашні завдання, а також корисно проводити свій вільний час, беручи участь у гуртках та ігрових заходах.

В Цифровому освітньому центрі можуть займатися діти шкільного віку, які через відсутність комп’ютерів вдома мають обмежений доступ до дистанційної освіти. У тому числі – із сімей внутрішньо переміщених осіб. Фахівці проводять для дітей заняття безоплатно.

Цифровий освітній центр в «Горицвиті» розрахований на проведення занять для дітей віком від 5 до 18 років. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати на заході, до 20 дітей. Заняття тривають у будні дні з 09.00 до 18.00.

Ганна Міланович, директорка МПДЮТ «Горицвіт» розповіла:
«Для безпеки дітей в нашому закладі створено два укриття, розраховані на 170 осіб. Завдяки цьому діти можуть займатися в гуртках нашого закладу в змішаному форматі – офлайн та онлайн. А завдяки новому Цифровому центру ми розширюємо для дітей можливості розвиватися та спілкуватися в безпеці».
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну