За тиждень на Дніпропетровщині частка захворілих дітей на ГРВІ склала понад 43%

За тиждень на Дніпропетровщині частка захворілих дітей на ГРВІ склала понад 43%

Фото: Freepik (ілюстрація)

З 15 по 21 березня на Дніпропетровщині зареєстрували 12 272 випадки захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 43,7% — діти.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Загальна захворюваність перевищили показники попереднього тижня на 7,5%, але вони залишаються на неепідемічному порозі області — на 42,7% менше.

Однак у 4 громадах області зафіксували перевищення епідпорогу: Васильківська (17,2%), Магдалинівська (22%), П’ятихатська (19,1%) та Петриківська (45,7%) громади.

43,7% хворих — діти, з яких 238 госпіталізовані. Всього у лікарні знаходиться 497 хворих. Проти грипу вакцинували понад 11 тисяч мешканців з початку епідемічного сезону.

Зазначається, що в області циркулюють віруси грипу типу А, В та парагрипу.

Серед хвороб 242 випадки припадає на Covid-19, що перевищив показники минулого тижня на 13,1%. З них захворіло 27 дітей. 61 хворий на коронавірус знаходиться на лікуванні у лікарні. Також, зареєстровано 3 летальних випадки.

Так як спостерігається підвищений рівень захворюваності серед дітей, то навчання призупинилося або перейшло на дистанційку в 11 окремих класах у Кам’янському, Тернівці, Жовтих Водах та Верхньодніпровській міській громаді.

Нагадаємо, на Криворіжжі знизилось захворювання на туберкульоз.

Посилання скопійовано в буфер обміну