У Дніпрі викрили посадовців, які заволоділи коштами дитячих літніх таборів

У Дніпрі викрили посадовців, які заволоділи коштами дитячих літніх таборів

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі викрили 7 посадовців комунального закладу Дніпровської міської ради, які заволоділи коштами з відпочинку дітей у безкоштовних літніх таборах.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Посадовці керували розгалуженою мережею міських дитячих центрів і у 2023 році організували платний літній відпочинок для дітей. Отримані кошти розподіляли між членами групи, тоді як за законом мали зараховуватися на рахунки комунального закладу.

Злочинці відкрили на території центру та його філій по всьому місту літні табори для дітей. Ці послуги оцінювали від 1200 до 3200 гривень за зміну. Дані послуги повинні були бути безкоштовними, адже заклад комунальний і фінансується за рахунок міської ради.

Сплачені батьками кошти незаконно передавали організаторці і розподілялися між членами групи. За три місяці протиправної діяльності підозрюваних встановлено понад пів мільйона гривень збитків територіальній громаді міста.

У ході санкціонованих обшуків за місцями роботи та мешкання підозрюваних вилучили документацію, гроші та мобільні телефони.

Директорці та шести працівникам дитячо-юнацького центру у місті Дніпро повідомили про підозру у тому, що вони незаконно захопили чуже майно, скориставшись своїм службовим становищем (частина 3, статті 27, частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Наразі до суду направили клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали про те, що судитимуть мешканця Дніпропетровщини, у якого вилучили наркотиків на 3 мільйонів гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну