ТитаниUA: на Дніпропетровщині презентували масштабний проєкт для ветеранів

ТитаниUA: на Дніпропетровщині презентували масштабний проєкт для ветеранів

Фото: Дніпропетровська ОВА

Сьогодні, 21 березня, на Дніпропетровщині стартував масштабний проєкт для ветеранів ТитаниUA, амбасадорами якого будуть демобілізовані захисники та захисниці.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Мета проєкту — надихнути героїв не здаватися та рухатися вперед; підвищити повагу суспільства до демобілізованих та виховати суспільство, гідне Героїв.

У рамках цього проєкту передбачені наступні комплексні заходи:

  • медична, фізична та спортивна реабілітації воїнів;
  • ініціативи, що сприятимуть поверненню ветеранів у всі сфери життя;
  • ветерани працюватимуть із побратимами, їхніми родинами та дітьми;
  • освітні програми для виховання шанобливого ставлення до Героїв.

«Рівний – рівному. За таким принципом створювали новий проєкт. Він для ветеранів цієї війни, про них і за їхньої участі. Навколо ТитаниUA об'єднаємо воїнів. Тих, які пройшли бойове пекло. Важкі поранення. Ампутації. Та, долаючи виснажливий біль, не здалися. Вони стануть амбасадорами змін у житті демобілізованих. Їхніми провідниками на шляху відновлення. Поділяться власним досвідом. Підтримають. Бо краще не зрозуміє ніхто», — сказав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ініціатор проєкту Сергій Лисак.


Першим амбасадором проєкту став Максим Козорог, який захищав країну з 2014 році. Він отримав важке поранення та переніс ампутацію. Після чого на нього чекав довгий шлях реабілітації та адаптації до мирного життя.

«Найважче було повернутися у соціум. Коли ти декілька років на війні, міняється твій психологічний стан, відношення до людей. Важко прийняти мирне становище. Такі проєкти як ТитаниUA допомагають воїнам. Бо це взаємодія та спілкування рівний з рівними. Тоді шлях відновлення скорочується», — додав Максим Козорог.


Ветерани пройдуть спеціальні тренінги, під час яких здобудуть навички спілкування з побратимами, які тільки почали лікування чи реабілітацію, та з їхніми родинами та дітьми. Після чого вони будуть ділитися з щойно демобілізованими своїм досвідом.

«У ветеранів та цивільних навіть частини головного мозку інші працюють. Це анатомія. Тому маємо одним пояснити, як соціалізуватися. А іншим – як спілкуватися з демобілізованими. І важливо дати цим воїнам майданчик, де вони відчуватимуть себе гідно», — розповів капітан, військовий психолог Андрій Козінчук.


Нагадаємо, Криворізьких тероборонівців нагородили особистими відзнаками за хоробрість та мужність.

Посилання скопійовано в буфер обміну