СБУ затримала дівчину, яка коригувала удари по Запоріжжю

СБУ затримала дівчину, яка коригувала удари по Запоріжжю

Фото: СБУ

СБУ затримала зрадницю, яка шпигувала за співробітниками Служби безпеки та коригувала удари по Запоріжжю.

Про це повідомляється на вебсайті Служби Безпеки України.

Дівчина шпигувала за співробітниками СБУ та коригувала ракетні удари по підприємствах Запорізької області, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі.

На замовлення ФСБ РФ дівчина шпигувала за СБУ, щоб встановити запасні пункти дислокації. У подальшому ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів.

Раніше ми писали про те, що 15 років тюрми отримав агент фсб, який шпигував за далекобійною артилерією ЗСУ на Дніпропетровщині.

Також зловмисниця намагалась встановити точні координати підприємств, які задіяні в оборонно-промисловому комплексі України. Для цього вона отримувала від окупантів орієнтовні геолокації оборонних заводів, а потім поблизу них проводила дорозвідку на місцевості.

Під час стеження дівчина фіксувала максимум інформації про об’єкти: від режиму їхньої роботи до інтенсивності руху вантажної техніки на відкритій території цехів. Також вона використовувала своїх друзів та одногрупників, у яких під час дружніх розмов розпитувала потрібну їй інформацію.

діалог колаборантки

За її наведенням загарбники сподівались завдати прицільні ракетно-дронові удари по виробничих підприємствах.
Однак СБУ завчасно викрила злочинні наміри агресора і затримала російську агентку на етапі збирання розвідувальної інформації.

Російською агенткою виявилась 19-річна студентка місцевого університету, яка потрапила у поле зору ФСБ восени 2023 року. Згодом дівчину завербувала її хрещена – колаборантка, що входить до керівного складу окупаційної адміністрації РФ в одному із тимчасово захоплених міст на Запоріжжі. Через неї російська спецслужба давала вказівки завербованій агентці в обласному центрі і приймала «звіти» про виконані завдання.

Затриманій повідомлили про підозру за частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну