Українське зерно у Польщі: до чого тут російські спецслужби

Українське зерно у Польщі: до чого тут російські спецслужби

Фото: Перший Криворізький

Кризу на українському кордоні використовують російські спецслужби і пропагандисти, щоб налаштувати Польщу й інші країни ЄС проти України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

В аналітичній записці проєкту протидії дезінформації для Вокс Україна зазначені такі головні російські цілі в цій кампанії:
  • послабити польсько-українські відносини;
  • зменшити військову й гуманітарну підтримку українців поляками
Всією Європою тривають протести аграріїв. Найбільш гостро реагують поляки: фермери блокують тракторами дороги, палять солому і влаштовують масові протести через невдоволення європейським «Зеленим курсом».

Протестувальники вимагають заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України і вже декілька разів розсипали українське зерно. До того ж не тільки на кордоні, а й за кілька сотень кілометрів від нього.

До протестів докладають руку й активні проросійські діячі. У Франції на тракторі на підтримку протестувальників їздить ультраправа українофобка Марін Ле Пен. У Нідерландах і Німеччині участь у протестах бере Єва Влаардінгербрук, яка публічно виступає проти України в соцмережах і репостить скандально відомого журналіста Такера Карлсона. Саме він нещодавно брав велике інтерв'ю в Путіна. Не менш яскравий персонаж — поляк Рафал Меклер, якого найчастіше звинувачують у «проплаченості» росіянами. Він також висловлював побоювання, що потік українських біженців «змінює склад Польщі».

Детальніше, чому поляки та аграрії інших країн протестують — у відео

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну