Нас щось вберегло: криворожанка про нічну атаку безпілотниками

Нас щось вберегло: криворожанка про нічну атаку безпілотниками

Фото: Перший Криворізький

В ніч на 18 березня російські окупанти атакували Кривий Ріг безпілотниками. Захисники з Протиповітряної оборони збили два, але уламки впали на дах п’ятиповерхівки у Саксаганському районі міста.

Бойова частина пробила дах, але не розірвалась. На даху спалахнула пожежа.

Тетяна, мешканка під’їзду, який пошкодили уламки, була вдома, коли почалась атака. Жінка чула, як летить «шахед», а потім стався вибух.

«Будинок здригнувся, я виглянула з вікна і побачила світло від пожежі. Швидко прийшла поліція, яка наказали всім виходити. Ми взяли кота з собою, речі, документи, і вийшли на вулицю», — розповідає криворожанка.


Поки рятувальники гасили пожеж, а піротехніки перевіряли будинок та розбирались з нерозірваною частиною безпілотника, мешканці чекали у Пункті Незламності у школі неподалік.
«Ми всім вдячні, що так швидко відреагували, що врятували нас, витягли той уламок «шахеда» і все добре закінчилось», — каже Тетяна.

Олена була вдома в коридорі, від місця падіння бойової частини «шахеда» жінка з родиною була в двох метрах.

«Люди почали кричати, що горить дах, я швидко зібрала дитину і бігом на вулицю. Там ми чекали, поки нам сказали, що можна заходити додому. Нас шось вберегло», — каже жінка.


В будинку ніхто не постраждав, квартири також цілі. Діру у під’їзді тимчасово закрили комунальники. Пізніше дах відремонтують повністю.

Фото: Дарія Коломоєць

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну