Криворізькому захиснику Миколі Бондаренку відкрили меморіальну дошку на будинку

Криворізькому захиснику Миколі Бондаренку відкрили меморіальну дошку на будинку

Фото: Виконком Криворізької міськради

14 березня у Покровському районі Кривого Рогу відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Миколі Бондаренку на фасаді будинку, в якому він проживав.

Про це повідомляє виконком Криворізької міськради.

Микола Бондаренко був старшим солдатом та командиром мінометного розрахунку. Біля будинку по вулиці Світальського зібралися рідні, друзі та побратими криворізького Героя.

Захисник був добровольцем і з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. Він загинув 26 квітня 2022 року в Авдіївці у віці 23 років. Його посмертно нагороджено нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У мирному житті Микола працював на шахті.

Мати його описує як справедливого, амбітного, дорослого не по роках хлопцем, який любив спорт та психологію, та мав ще багато мрій.

«23 лютого Микола пішов до військкомату і вже 25 лютого поїхав у «гарячі» точки фронту. Жодного разу він не жалівся про те жахіття, що бачив», — розповіла мати полеглого воїна Валентина Бондаренко.

Біля будинку захисника перейменували вулицю на його честь.

Всього в Кривому Розі встановлено вже 3 пам’ятника та 4 пам’ятних знаки на честь учасників російсько-української війни. Іменами полеглих Героїв вже названі 25 вулиць. Ще понад 40 об’єктів - вулиць, площ, парків було названо на честь військових частин, які захищали Кривий Ріг та Україну. Також встановлено 254 меморіальні дошки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що меморіальну дошку Миколі Бондаренку відкрили й на стіні Криворізького ліцею № 35 «Імпульс», де він навчався.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну