В Укрзалізниці вперше показали медичний евакуаційний поїзд

В Укрзалізниці вперше показали медичний евакуаційний поїзд

Фото: Перший Криворізький

Укрзалізниця вперше продемонструвала медичний евакуаційний поїзд. Перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, було створено на початку березня 2022 року.

Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

Читайте також: Укрзалізниця призначає додаткові рейси на період шкільних весняних канікул: куди саме

«Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, задіяних у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці», — йдеться у повідомленні.
Від березня 2022 року оснащення медичних вагонів ставало дедалі більш комплексним, почали з'являтися вагони-реанімації з:
  • кисневими станціями;
  • апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові;
  • кардіомоніторами, аспіраторами та іншою технікою.

Крім того, вагони є автономними, тобто живляться резервними генераторами.


Обладнання медичних вагонів тотожне обладнанню справжнього госпіталя. Це дає можливість надання екстреної медичної допомоги прямо під час руху, тож ці вагони можуть транспортувати важкопоранених військовослужбовців, яких неможливо перевозити іншими видами транспорту.

У вагонах працюють анестезіологи, медсестри, медбрати, санітари та евакуаційні бригади залізничників. Медичне обладнання на борту поїзда робить можливим навіть оперативне втручання під час руху поїзда в найбільш критичних випадках.

До кінця 2024 року залізничники переобладнають ще 8 таких вагонів для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну