Встигла побачити помаранчеве небо і далі вибухи: свідки ракетної атаки на Кривий Ріг

Встигла побачити помаранчеве небо і далі вибухи: свідки ракетної атаки на Кривий Ріг

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 12 березня, Російська Федерація вчинила черговий терористичний акт та завдала ракетних ударів по житловим багатоповерхівкам Кривого Рогу. На місці одного з ударів редакція поспілкувалась із кількома свідками атаки.

«Я в момент прильоту встигла заснути і до пуття нічого не зрозуміла, єдине, що я встигла побачити — помаранчеве небо. Відкриваю очі, два голосних вибухи, я одразу побігла в коридор, за мною побігла бабуся», — розповідає журналістам «Першого Криворізького» мешканка пошкодженої дев’ятиповерхівки у Довгинцівському районі міста Олена.


Дівчина та її бабуся відкрили вхідні двері квартири та побачили поліцейських, які сказали їм спуститись донизу. Олена взяла тривожну валізу, яка була зібрана заздалегідь, та чекала кінця рятувальної операції.

«Не знаю, що нам робити далі», — розгублено говорить дівчина.


Криворожанка Ірина з чоловіком і дітьми були вдома, коли почули вибухи, почали телефонувати знайомим, щоб дізнатись, чи все у них добре. І так дізнались, що в однієї з подруг, яка мешкає у будинку, куди влучила російська ракета, сталась біда: поранена дитина, вибиті всі вікна та двері.

Читайте також: 10 дітей постраждало від російської ракетної атаки по Кривому Рогу

«Квартира наразі зовсім непридатна для життя. Ми приїхали допомогати та прибирати скло. Трошки допоможемо заклеїти вікна та якось підтримаємо», — говорить жінка.

Мешканка сусіднього будинку з багатоповерхівкою, в яку влучила ракета, поверталась з роботи на маршрутці, коли російська стався вибух. Криворожанка вийшла на зупинці, та побачила полум’я. Жінка мешкає на п’ятому поверсі, у квартирі повністю вибита віконна рама та міжкімнатні двері.


«Хочу побажати нашим захисникам здоров'я, міцності, витримки і щоб була Україна наша вільна», — каже криворожанка.

Посилання скопійовано в буфер обміну