Силач з Дніпропетровщини встановив світовий рекорд: що він зробив

Силач з Дніпропетровщини встановив світовий рекорд: що він зробив

Фото: Сайт Рекордів Гіннеса

35-річний мешканець Дніпра Дмитро Грунський своєю бородою потягнув мікроавтобус вагою 2,5 тонни, чим встановив світовий рекорд.

Про це йдеться на сайті Рекордів Гіннеса.

Повідомляється, що декілька місяців тому силач встановив 2 світові рекорди. Наразі він становив ще 3 в один день:

  • найважчий автомобіль, перетягнутий бородою — 2 580 кілограмів;
  • найважчий автомобіль, перетягнутий шиєю — 7 760 кілограми;
  • найбільша кількість автомобілів, витягнутих зубами — 7.
Перша спроба Дмитра потягнути автомобіль за допомогою бороди відбулася у 2019 році, але закінчилася невдачею після того, як у нього висмикнулись волоски з бороди.

Протягом наступних років він відрощував бороду довше та експериментував з новими способами плетіння, щоб зробити її якомога міцнішою та схожою на мотузку.

Цього разу його борода залишилася неушкодженою, коли він тягнув 2,58-тонний мікроавтобус, щоб побити попередній рекорд у 1 952 кілограми.

Після встановлення цього рекорду Дмитро швидко перейшов до другого — перетягування шиєю 7,7-тонної вантажівки на відстань 5 метрів.

Дмитро вже встановив рекорд з перетягування найважчого потяга на шиї (32 500 кг) у 2022 році, тому він був впевнений, що зможе виконати подібний трюк з автівкою.


Нарешті, Дмитро побив свій власний рекорд за кількістю автомобілів, які він витягнув зубами. Він витягнув 7 машин на відстань 5 метрів, перевищивши свій попередній рекорд, який становив 6.

До того ж, у кожній машині ще сиділо по одному водію. Загальна вага автомобілів разом з водіями становила 8 784 кілограми.


Дмитру також належить рекорд з найшвидшого перетягування автомобіля зубами на 30 метрів (15,63 секунди), який він встановив у серпні 2023 року.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну