На Дніпропетровщині 26 жінок завершили навчання за фахом «Операторка дронів»

На Дніпропетровщині 26 жінок завершили навчання за фахом «Операторка дронів»

Фото: Pixabay

26 жінок з Дніпропетровщини завершили навчання за фахом «Операторка дронів».

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Державного центру зайнятості.

Ринок праці переорієнтовується з метою розширення участі жінок у робочому середовищі, що ментально вважаються чоловічими. Спеціалізовані професії, такі як машиніст насосних установок, машиніст крана, верстатник деревообробних верстатів, слюсар з механоскладальних робіт та інші, стають активною сферою працевлаштування для жінок.

За минулий рік, завдяки підтримці служби зайнятості, 677 жінок зайняли посаду оператора заправних станцій, 253 – машиніста насосних установок, 14 – водія навантажувача та інші, раніше вважані чоловічими.

Професійне навчання для жінок реалізується через центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та підприємства. Протягом 2023 року 25,2 тисячі жінок зареєстрованих як безробітні взяли участь у навчанні, а також 6,4 тисячі жінок з початку 2024 року.

Вони обирали професії, що ментально вважалися більш чоловічими, демонструючи сучасні тенденції в ринковій сфері.

Так у Дніпропетровську керувати дроном навчалися 26 жінок, у Львові навчалися 3 трактористки; в Одесі 6 жінок токарів та 7 лицювальниць-плиточниць; в Івано-Франківську, Полтаві та Сумах 37 операторок котельні, та 15 жінок – машиністок котельні; у Рівному 3 верстатниці деревообробних верстатів та 2 електрозварниці ручного зварювання, а також є жінка, яка отримає кваліфікацію коваля ручного кування.

Зокрема, жінки отримали освіту у таких областях як тракторист, зварювальник, охоронник, електромонтер устаткування, водій навантажувача, машиніст та оператор котельні, слюсар-ремонтник.

Ми нещодавно писали про те, які професії затребувані на Дніпропетровщині.

Програма ваучерів на навчання, що включає 124 професії, отримала популярність серед жінок, які активно використовують цей інструмент для самореалізації та пристосування до сучасних вимог ринку праці.

Додатково, ветерани та ветеранки, люди з інвалідністю внаслідок війни та учасники і учасниці бойових дій мають можливість отримати безкоштовне професійне навчання, адаптоване до їх потреб. Відзначається підвищений інтерес до вивчення традиційних і нестандартних професій, що вказує на розширення можливостей самореалізації у жінок на сучасному ринку праці.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну