2 роки життя без життя: у Кривому Розі нагадали про полонених

2 роки життя без життя: у Кривому Розі нагадали про полонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 10 березня, на кільці 95 кварталу Кривого Рогу пройшов мітинг, щоб нагадати про українських військовополонених.

Про це редакції Першого Криворізького повідомила редакторка з місця події.

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська каже:
«Ми знову і знову виходимо, тому що це чергове нагадування про те, що вже третя весна, коли криворіжці не вдома, коли для них пекло продовжується. Два роки тому це були місця пекельних боїв у Маріуполі. Це була героїчна оборона Маріуполя, яка тривала 86 днів. А потім настало інше коло пекла, коли хлопці потрапили до полону. Але наразі обміни зупинились. Хлопці залишаються у полоні. Скільки ще це триватиме, ніхто не може сказати. Тому ми знову виходимо на мітинг, щоб нагадати всім тим, хто радіє життю мирному, радіє сонечку, радіє весні, що настала, що для багатьох криворіжців ця весна знову не весна, знову не життя. Про це треба пам'ятати, про це треба говорити, про це треба нагадувати, тому що якщо суспільство пам'ятатиме, то відповідно влада буде змушена діяти. Якщо суспільство забуде про них, то вони підуть у небуття з усім своїм болем і з усіма своїми проблемами. Тож ми виходимо, щоб містяни пам'ятали про своїх героїв, про те, що їх потрібно повернути додому».



Сім'ї військовополонених з 17 танкової бригади зібралися, щоб заявити про цих захисників. Рідні військових кажуть:
«Немає обміну з 17 танкової бригади, немає ніякої інформації про них, у грудні 2022 року хлопці зникли, 14 місяців ніяких новин, ми не знаєм чого чекати і куди кидатись, що нам робити. Ми писали заявки у всі можливі організації, але це нічим не допомогло. Ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми».




Учасниця мітингу Валерія Журавльова каже:
«Сьогоднішня акція присвячена військовополоненим, про деяких ми не знаємо ніякої інформації. Тому ми виходимо на цю акцію щоб наші всі військові були знайдені, як полонені, так і вже загиблі. Є полонені, про яких вже 14 місяців немає жодної інформації, наша мета достукатися до всіх організацій, що займаються цими питаннями, особливо до Червоного Хреста».


На акцію зібралось майже сто людей.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну