Довічне ув`язнення загрожує російському військовику за вбивство військовополоненого ЗСУ

Довічне ув`язнення загрожує російському військовику за вбивство військовополоненого ЗСУ

Фото: Нацполіція

СБУ повідомила про підозру «штурмовику V» у полоні, який раніше розстріляв військовополоненого воїна ЗСУ.

Про це повідомляється на офіційній сторінці фейсбук Служби Безпеки України.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених.

Зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону «Шторм-V» 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

За результатами розслідування та даними військової контррозвідки СБУ, 6 січня Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого російські окупанти утримували в полоні під час «м’ясного» штурму РФ. Зазначається, що він випустив щонайменше три прицільні постріли у полоненого українця.

В результаті контратаки українських військових, Курашов та його співслужбовці потрапили в полон. Під час допиту в СБУ інший український військовополонений розповів про дії Курашова, а пізніше СБУ зібрала інші докази його причетності до вбивства полоненого бійця ЗСУ.

Слідчі СБУ оголосили Курашову підозру за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством). Зловмисник перебуває під вартою, і триває розслідування для встановлення інших фактів його причетності до воєнних злочинів. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну