У Кривому Розі встановили понад 4000 вікон у будинках, які постраждали від війни

У Кривому Розі встановили понад 4000 вікон у будинках, які постраждали від війни

Фото: Перший Криворізький ілюстрація

У Кривому Розі встановили понад 4000 вікон у будинках, які постраждали від ворожих атак.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Місто допомагає мешканція міста з ремонтом будинків, які постраждали від ракетних ударів. Для цього залучаються і ресурси міста, і підтримка міжнародних партнерів. З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення, американська організація Global Empowerment Mission (GEM) допомагає місту з питаннями установки вікон у багатоквартирних будинках.

Вже відновили вікна в 630 під'їздах 151-го будинку, де проживає близько 24,5 тисяч мешканців. Роботи щодо заміни вікон ще тривають, і в планах організації - проведення аналогічних робіт у п'яти інших будинках, загалом на 120 вікон.

Координатор віконної програми GEM, Олександр Бабенко, сказав:
«Ми готові продовжувати надавати будь-яку підтримку, сприяючи реалізації проєктів, зокрема, з відновлення вікон, що постраждали внаслідок військової агресії. Дякуємо за плідну співпрацю і плануємо реалізувати подібні проєкти і надалі».

У Кривому Розі також працює програма допомоги жителям, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів. Ця програма включає прямі фінансові виплати з міського бюджету для придбання житла для тих, чиї квартири не можна відновити, а також надання допомоги на ремонти у випадках, коли це необхідно. За 2022-2023 роки з міського бюджету фінансову допомогу надали понад 3 тисячам мешканців Кривого Рогу на суму 113,9 мільйонів гривень. Серед них 78 власників зруйнованого житла отримали матеріальну допомогу для придбання нового житла на 68 мільйонів гривень, а 3019 людей отримали фінансову допомогу на відновлення пошкоджень майна на суму 45,4 мільйонів гривень. У 2024 році ще 282 жителя отримали фінансову допомогу з міського бюджету на суму понад 4 мільйонів гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну