15 дітей-сиріт з початку року усиновили на Дніпропетровщині

15 дітей-сиріт з початку року усиновили на Дніпропетровщині

Фото: Pixabay

У цьому році на Дніпропетровщині усиновили вже 15 дітей-сиріт, найбільше серед них дівчат, їх 11.

Про це повідомили представники обласної військової адміністрації.

«З початку 2024 року в області було прийнято в сім'ї 15 дітей. Серед них четверо немовлят, п'ятеро у віці від 1 до 2 років, а решта – старші», — відзначила Анна Козловська, заступник начальника відділу Служби у справах дітей Дніпропетровської обласної військової адміністрації.
Зараз ще є чимало дівчат і хлопців, які продовжують чекати свої нові родини. Також є 190 кандидатів, які виявили бажання прийняти цих дітей в свої родини.

На усиновлення можуть подати заяву як одинокі особи, так і подружні пари, які досягли 21-річного віку. Щоб розпочати процес, потрібно подати відповідну заяву до Служби у справах дітей, надати необхідні документи, включаючи копію паспорта, довідки про доходи та несудимість, а також свідоцтво про шлюб і висновок про стан здоров'я.

Цей процес можна ініціювати як у формі особистого візиту, так і онлайн через портал «Дія».

Важливо також вказати вік дитини, яку бажають усиновити, і в разі позитивної відповіді на заяву, фахівці проведуть огляд житла та нададуть підтримку в процесі навчання. Ці кроки спрямовані на створення комфортних умов для дітей і їхніх нових сімей, сприяючи розвитку позитивного соціального середовища в області.

Минулого року на Дніпропетровщині усиновили 73 дітей.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну