На Дніпропетровщини затримали агента РФ, який «зливав» ворогу позиції ЗСУ

На Дніпропетровщини затримали агента РФ, який  «зливав» ворогу позиції ЗСУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала агента Росії, який здійснював розвідувальну діяльність, збираючи інформацію про Сили оборони на східному фронті.

Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі служби безпеки України.

Після виконання завдання на Донеччині зловмисник вирушив до Вінницької області та спробував «евакуюватися» до невизнаного Придністров'я.

Правоохоронці затримали чоловіка в момент, коли він готувався перетнути кордон через річку, використовуючи гідрокостюм і ласти. Виявилось, що затриманий — мешканець Дніпропетровщини, який отримав юридичну освіту в московському державному університеті у період середини "нульових".

Під час навчання він потрапив у сферу інтересів російської спецслужби, але після повернення до України та вступу до Збройних Сил не виявляв розвідувальної активності на користь Росії.

Однак ситуація змінилася під час повномасштабного вторгнення Росії, коли чоловік, за даними розслідування, став ефективним засобом передачі конфіденційної інформації окупантам.

Після декількох сеансів зв’язку з російською спецслужбою агент вирішив втекти з району базування свого підрозділу, намагаючись потрапити до Придністров'я через Вінниччину. Спецслужби затримали його під час цієї спроби.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за статтями Кримінального кодексу України, зокрема державною зрадою та дезертирством. За цими звинуваченнями йому загрожує довічне ув'язнення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну