У Дніпрі судитимуть підозрюваних у незаконному виробництві пального

У Дніпрі судитимуть підозрюваних у незаконному виробництві пального

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі судитимуть підозрюваних, які систематично незаконно виробляли та продавали пальне на території України.

Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі Дніпропетровської обласної прокуратури.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо п'яти людей, яких звинувачують у незаконному виготовленні, зберіганні та збуті підакцизних товарів, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, а також у несанкціонованих діях з інформацією, обробленою в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, та службовому підробленні.

Обвинувачені, двоє братів з міста Дніпра, організували нелегальний бізнес із виробництва та реалізації пального. Для реалізації своєї протиправної діяльності вони залучили директора нафтопереробного заводу, власників автозаправних станцій та підприємців.

Чоловіки виробляли до 500 тонн нафтопродуктів щомісяця на потужностях нафтопереробного комплексу, реалізуючи їх через мережу підконтрольних АЗС по всій Україні, при цьому не мали відповідних дозволів та підтверджуючих документів про якість та походження пального.

Порушники також вносили недостовірні дані до фінансової звітності та несанкціоновано змінювали відомості в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Під час обшуків на їхніх підприємствах та нафтопереробних заводах правоохоронці вилучили значні обсяги незаконно виготовленого пального, зокрема, 11 тисяч літрів бензину, 20 тисяч літрів дизельного пального, а також 1000 кубічних метрів нафтопродуктів невстановленого походження.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну