У Дніпрі за виготовлення фальсифікованого пального затримали 5 чоловіків

У Дніпрі за виготовлення фальсифікованого пального затримали 5 чоловіків

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі затримали чоловіків, які незаконно виробляли та збували фільсифіковане пальне на території України.

Про це повідомляється в офіційному telegram-каналі Дніпропетровської обласної прокуратури.

Обвинувачені — брати з Дніпра, які організували нелегальний бізнес з виробництва та реалізації пального. Для втілення протиправної діяльності вони включили до своєї схеми директора нафтопереробного заводу, а також власників автозаправних станцій та підприємців.

5 чоловіків обвинувачені у незаконному виготовленні, зберіганні та збуті підакцизних товарів, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, а також у несанкціонованій маніпуляції інформацією, що обробляється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, та службовому підробленні (частина 3 статті 28, частина 1, 2 статті 204, частина 2 статті 209, частина 3 статті 362, частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

На об'єктах нафтопереробного комплексу щомісяця виробляли до 500 тонн пального, яке подальше продавали через мережу контрольованих автозаправних станцій по всій Україні. Учасники схеми не володіли необхідними дозволами та документами, що підтверджували якість і походження пального.

Крім того, вони подавали недостовірні дані у фінансовій звітності та несанкціоновано змінювали інформацію в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Під час проведення обшуків на підприємствах та нафтопереробному заводі було вилучено 11 тисяч літрів бензину, 20 тисяч літрів дизельного пального та 1000 кубічних метрів нафтопродуктів невстановленого походження.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну