За тиждень у громаді Криворізького району зафіксували 74 правопорушення

За тиждень у громаді Криворізького району зафіксували 74 правопорушення

Фото: Pixabay

За тиждень до поліції Зеленодольська Криворізького району надійшло 74 повідомлень та заяв про правопорушення, з яких 10 внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомляється в офіційному telegram-каналі Зеленодольської міської територіальної громади.

Випадки крадіжок та шахрайства:
  • У Зеленодольську уночі невідомі люди розбили вікна господарчої будівлі та викрали болгарку та електропилу.
  • У Зеленодольську чоловік піддався впливу шахраїв, які йому зателефонували та перерахував власні гроші на невідомі рахунки. Перерахунки здійснювались кілька разів з двох банківських карт «Приватбанку» та «Монобанку». Загальний збиток становить 92 000 гривень.
  • Невідомий назвався представником служби безпеки "Приватбанку", зателефонував заявниці і повідомив, що з банківського рахунку громадянки здійснюється покупка на сайті "Розетка", в той час як жінка стверджує, що жодних операцій не проводила. Під виглядом врегулювання ситуації, щоб відмінити оплату покупки на сайті «Розетка», зловмисник рекомендував заявниці перерахувати гроші на інший рахунок, на що заявниця погодилась і перерахувала гроші з рахунку «Приватбаку» та «Монобанку» на рахунок який їй повідомив невідомий. Сума збитку становить 19000 гривень.
  • У мешканки Зеленодольська невідомі люди зняли 400 гривень з карти «Приватбанку». Заявниця стверджує, що вона не здійснювала жодних переказів та не давала ніякої інформації про свою картку.
  • Заявниці прийшло повідомлення від знайомої людини з проханням перевести на картку певну суму грошей на лікування. Заявниця переказала власні кошти. Через годину, від цієї ж знайомої, прийшло повідомлення, що її акаунт в інтернет-мережі був зламаний, і шахраї використали її ім’я для вимоги грошей. Сума збитку 5000 гривень.
Крім цього, було складено 46 адміністративних протоколів.

Щоб захистити себе та свої фінанси, маємо такі поради:
  • Будьте обережні з телефонними дзвінками: ніколи не повідомляйте особисту інформацію та не перераховуйте кошти відповідно до вказівок, наданих по телефону.
  • Перевіряйте ідентифікацію: переконайтеся, що ви взаємодієте з офіційними представниками банків чи установ.
  • Не діліться особистими даними онлайн: утримуйте відкриту інформацію на мінімумі, особливо в соціальних мережах.
  • Використовуйте сильні паролі: захищайте свої онлайн акаунти надійними паролями та двофакторною аутентифікацією.
  • Остерігайтеся сайтів-двійників та фіктивних інтернет-магазинів.
  • Сповіщайте поліцію: якщо ви стали свідками чи потерпілими випадків шахрайства, негайно повідомляйте правоохоронні органи.

Якщо ви стали жертвою протиправних дій телефонуйте на 102 та повідомляйте якнайшвидше про правопорушення.

Посилання скопійовано в буфер обміну