Понад 700 тисяч гривень заплатить браконьєр за незаконний вилов риби з водосховища

Понад 700 тисяч гривень заплатить браконьєр за незаконний вилов риби з водосховища

Фото: Перший Криворізький

З 23 по 29 лютого найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Кіровоградська, Житомирська, та Львівська області. У Кіровоградській області інспектори виписали претензію підозрюваному в незаконному вилові риби.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Зазначимо, що загалом тиждень територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 255 протоколів про адміністративні правопорушення. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 мільйони 849 тисяч гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 мільйони 515 тисяч гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 мільйон 814 тисяч гривень.

Також у ДЕІ повідомили, що за минулий тиждень Інспекцією Придніпровського округу зафіксувала незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову, в акваторії Кам’янського водосховища річки Дніпро на території Онуфріївської селищної ради Олександрійського району. Інспектори підрахували, що браконьєр заподіяв шкоду довкіллю на суму 735 тисяч 165 гривень. Зловмиснику виписали претензію.

Нагадаємо, що на початку лютого Дніпропетровщина також була серед лідерів за порушенням екозаконодавства.

Посилання скопійовано в буфер обміну