У Кривому Розі створили новий Цифровий освітній центр

У Кривому Розі створили новий Цифровий освітній центр

Фото: Криворізька міська рада

У Кривому Розі відкрили вже 32 сучасні навчально-творчі простори, з них 16 – Діджитал-центри.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Криворізької міської ради.

Кривий Ріг продовжує спільну працю з міжнародними організаціями над створенням сучасних навчально-творчих просторів для дітей міста та ветеранів подій. Зокрема, за підтримки чеської гуманітарної організації «People in Need» та фінансової сприяння Європейського Союзу у гімназії Довгинцівського району був заснований Цифровий освітній центр.

Мета проєкту — забезпечення дітей психоемоційною підтримкою, постійним доступом до дистанційної освіти та можливістю навчання для відновлення рівня знань.

Діджитал-центр, що був створений на базі однієї з гімназій Довгинцівського району, оснащений необхідними засобами для зручного та доступного навчання. Діти можуть взяти участь у віддалених уроках, виконувати домашні завдання та активно проводити час, приєднуючись до гуртків та ігрових заходів. Для забезпечення роботи навчальних просторів та Діджитал-центрів виконуються ремонти приміщень та облаштовуються необхідні умови, а партнери надають необхідне обладнання.


Цифровий освітній центр розрахований на підтримку дітей віком від 6 до 15 років, які мають обмежений доступ до дистанційної освіти, зокрема з сімей внутрішньо переміщених осіб. Заняття ведуть кваліфіковані педагоги на безоплатній основі.

Станіслав Мотков, менеджер з надання надзвичайної допомоги «People in Need» Україна, підкреслив, що проект реалізується за фінансування Європейського Союзу в рамках ініціативи "Повернення до безпечної освіти". Благодійна організація надає необхідне обладнання та методичні матеріали для залучення учнів до різноманітних форм навчання. Кабінет обладнано ноутбуками, мультимедійним комплексом, меблями та ігровими комплексами. У разі сигналів повітряної тривоги, у найближчому укритті створено окрему зону для продовження діяльності центру.

Сергій Бородавка, виконуючий обов'язків директора гімназії №94, наголосив, що Digital-центр спрямований на забезпечення не лише навчального процесу, але і розвитку кожної дитини через гру, дослідження та атмосферу позитивного взаємодії. Робочий графік центру передбачає проведення занять з 8:00 до 17:00 щоденно у будні. Працюють дві групи з психоемоційної і навчальної підтримки дітей, об'єднуючи онлайн та офлайн активності.

Протягом 2024 року заплановано відкриття ще 6 цифрових освітніх центрів для криворізьких дітей.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну