В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

Фото: istockphoto.com

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка затверджує Положення про інформаційну систему з питань поводження з полоненими.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Урядового порталу.

Документ регламентує функціонування Координаційного штабу, який відповідає за взаємодію та обмін електронною інформацією між різними органами державної влади з питань поводження з військовополоненими.

Інформаційна система включає базу даних, де міститься інформація щодо:
  • Захисників України, які знаходяться у полоні держави-агресора;
  • громадян, що позбавлені свободи через збройну агресію;
  • людей, які зникли безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями чи тимчасовою окупацією частини території України.
Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова зазначила: «Ми пам'ятаємо про кожну людину, яка перебуває в полоні, та робимо все для того, щоб вона повернулася додому. Дуже вдячна Уряду за ухвалення цього рішення – воно допоможе діяти більш системно та оперативно ухвалювати рішення щодо якнайшвидшого повернення з полону оборонців України».
Крім того, постанова спрямована на удосконалення діяльності Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Вона стандартизує роботу громадських приймалень Координаційного штабу та надає повноваження для функціонування відповідних регіональних центрів.

Координаційний штаб отримує також повноваження з репатріації тіл оборонців та розширює можливості щодо повернення з полону цивільних людей, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну