СБУ викрила в’язня, який видурював гроші у родичів військових

СБУ викрила в’язня, який видурював гроші у родичів військових

Фото: СБУ

Служба безпеки викрила схему виманювання грошей у родичів українських військових, які перебувають у полоні або зникли безвісти на фронті.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram-каналі.

Правоохоронці встановили, що в’язень однієї із виправних установ Житомира в інтернеті знаходив людей, які розшукували своїх бійців, що потрапили в полон або зникли безвісти на передовій.

Після чого злочинець телефонував їм від імені «пошукової групи» та зазначав, що має «потрібні» зв’язки. У ході розмови також обіцяв їм знайти і повернути захисників додому за суму від 5 до 55 тисяч гривень. Сума залежала від платоспроможності потерпілого.

У ході розслідування встановили, що гроші перераховували на банківські картки його співкамерників і спільників, які знаходяться на волі. Серед них виявились його матір та дружина.

Під час обшуків у камері в’язня-шахрая та за місцем проживання його спільників виявили декілька мобільних телефонів, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.


Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за шахрайство – частина 4 стаття 190 Кримінального кодексу України. Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших співучасників злочину.

Служба безпеки також нагадує, що питаннями звільнення військовополонених займаються винятково органи державної влади.

Якщо у вас або у ваших знайомих вимагають гроші за «визволення» родича з полону – звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених:

  • +38 044 321-11-21
  • +38 098 321-11-21
  • Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну