Близько 30 тонн української кукурудзи, висипаної у Польщі, можуть утилізувати

Близько 30 тонн української кукурудзи, висипаної у Польщі, можуть утилізувати

Фото: Перший Криворізький

У Польському Котомежі зібрали українську кукурудзу, яку висипали з вагонів навідомі в ніч на 25 лютого. Близько 30 тонн агропродукції планують відправити на утилізацію або виробництво біогазу. Про це сказав співробітник транспортної охоронної компанії Павел Билевський у коментарі для польського ЗМІ «PAP».

Також відомо, що українське зерно везли з України до Марокко.

«Вісім із сорока вагонів були відкриті. Вагони однозначно відкрили треті особи. Митні троси товщиною 8 мм були перерізані. В такий спосіб були відкриті подвійні бокові двері вагонів», — сказав Павел Билевський.

Також відомо, що висипалося від 160 до 180 тонн. Близько 30 тонн залишилося на землі. Нині невідомо, хто причетний до інциденту. Польські правоохоронці відкрили справу за статтею про знищення майна.



Висипане українське збіжжя на залізниці в польському селі Котомеж, 25 лютого 2024 року
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Але не зважаючи на те, що поки зловмисники невідомі, львівське видання «ZAXID.NET» повідомила, що першою про висипане зерно повідомила Facebook-сторінка фермерського господарства Ojdana, яке належить фермеру Губерту Ойдані. Він балотувався на останніх парламентських виборах від проросійської партії «Конфедерація», відомої своїми українофобськими заявами, пише видання.

Редакція «Першого Криворізького» продовжує слідкувати за розвитком подій, тому більше читайте у наступних матеріалах.



Посилання скопійовано в буфер обміну