Минулої доби на фронті відбулось 95 бойових зіткнень

Минулої доби на фронті відбулось 95 бойових зіткнень

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом останньої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Ворог здійснив 11 ракетних та 98 авіаційних ударів, а також 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У результаті терористичних атак є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у facebook.

Багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок російських атак.

Протягом минулої доби та цієї ночі російські окупанти вчергове атакували Україну, використовуючи балістичні та крилаті ракети, а також дрони-камікадзе. Захисники знищили 3 ракети та 9 безпілотників типу "Shahed".

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:
  • Ямне, Нова Січ Сумської області;
  • Веселе Костянтинівка, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Залізне, Нью-Йорк, Очеретине, Желанне, Бердичі, Ласточкине, Яснобродівка, Нетайлове, Уманське, Водяне, Парасковіївка, Очеретине, Новомихайлівка, Володимирівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області;
  • Малинівка, Оріхів, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.
Понад 110 населених пунктів в таких областях теж зазнали атак:
  • Чернігівська;
  • Сумська;
  • Харківська;
  • Луганська;
  • Донецька;
  • Запорізька;
  • Дніпропетровська;
  • Херсонська;
  • Миколаївська.
На Волинському та Поліському напрямку ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійні акції для утруднення перекидання наших військ на критичні напрямки, і збільшує щільність міно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку було 6 атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 5 ворожих атак в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили 8 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 25 атак в районах населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка Донецької області, де ворог 40 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог не вів штурмових дій.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили 6 атак противника в районі населеного пункту Роботине та 1 в районі населеного пункту Гуляйпільське Запорізької області.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати позиції та відбивати штурми військ окупації.

Попри значні втрати, противник не припиняє спроб вивести наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби ворог влаштував 4 неуспішні штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Авіація сил оборони протягом доби наносила удари по 7 районах зосередження особового складу та 2 зенітних ракетних комплексах противника. Також знищено 3 ракети та 9 безпілотників типу "Shahed". Підрозділи ракетних військ здійснили ураження 3 артилерійських позицій противника.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну