У Кривому Розі погасили марку «І буде весна!»

У Кривому Розі погасили марку «І буде весна!»

Фото: Управління преси та інформації Криворізької міської ради

У Кривому Розі погасили блок марок «І буде весна!», присвячених героїчному спротиву Українського народу російському агресору у війні, що триває 10 років.

Про це повідомляє Управління преси та інформації Криворізької міської ради.

На поштовому блоці — видатні знімки:
  • «Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 рік» — Куба Камінський;
  • «Кохання не спинити! Харків, 2022 рік» — Сергій Бобко для AFP;
  • «Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 рік» — Дмитро «Орест» Козацький;
  • «Руки піхотинця. Бахмут, 2023 рік» — Максим Дондюк.
Тираж блоку — 250 000 примірників.

Зображення на марках відтворюють події останніх 10 років протистояння російським загарбникам. Одна з цих фотографій стала символічною для початку війни в 2014 році, коли РФ окупувала Крим. Автор знімка — польський художник Куба Камінськи.

Цю фотографію вдалося передати до того, як "зелені чоловічки" вилучили всі матеріали в західних журналістів. На фото беззбройний український офіцер, який дивиться на озброєних російських військових.

Друге фото — це знімок, зафіксований Сергієм Бобком, на якому зображені медики-волонтери під час весняної фотосесії в дворі розруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові у 2022 році.

На третьому фото — автопортрет воїна на фоні сонячного світла на «Азовсталі». Це легендарне зображення створене захисником з прізвищем «Орест» — Дмитром Козацьким у травні 2022 року під час героїчної оборони Маріупольської "фортеці".

Четверте фото представляє собою зображення рук піхотинця 28-ї бригади під позивним "Сніжок", зняте Максимом Дондюком в кількох сотнях метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута у березні 2023 року.



«Тираж блоку марок складає 250 000 примірників. Тираж конверта «Перший день» - 50 000 примірників. Випуск також містить художній конверт, 4 картки, презентаційну папку і сувенірну рамку. На конверті «Перший день. І буде весна!», крім чисел, що вказують на тривалість нашої визвольної боротьби, зображено квітучу гілочку, яка символізує майбутнє оновлення країни та перемогу. Попри ворожі обстріли України, подеколи з ризиком для життя, команда Укрпошти докладає максимум зусиль, щоб безперебійно забезпечувати логістику всередині країни і за її межами, долучатися до важливих соціальних проєктів, доставляти пенсії та фінансову допомогу від міжнародних організацій, випускати нові марки, що репрезентують Україну у світі», — сказала Олена Глушак, начальниця Центру поштового зв’язку Кривий Ріг.

Придбати новий блок марок можна вже з 23 лютого у відділеннях «Укрпошти» по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині «Укрпошти». Так само, поштовий випуск продається у маркетплейсах.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну