Кривий Ріг приєднався до Європейської ініціативи «Угода мерів – Схід»

Кривий Ріг приєднався до Європейської ініціативи «Угода мерів – Схід»

Фото: Перший Криворізький

21 лютого Кривий Ріг приєднався до Європейської ініціативи «Угода мерів – Схід» в онлайн режимі.

Про це повідомляє виконавчий комітет Криворізької міської ради.

"Угода мерів — Схід" — це проєкт, з метою об'єднати місцеві, регіональні та національні органи влади в Східних країнах, щоб розвивати регіональну політику, яка ґрунтується на сталій енергії, зміцненні енергетичної безпеки та підтримці глобального зусилля у боротьбі зі змінами клімату.

Вперше Кривий Ріг підписав Європейську ініціативу у 2011 році. Місто взяло на себе зобов'язання зменшити споживання паливно-енергетичних ресурсів, збільшити використання альтернативних джерел енергії та скоротити викиди парникових газів на 20% до 2020 року. План дій зі сталого енергетичного розвитку Кривого Рогу розроблено до 2025 року

В рамках цього плану у місті впроваджували системи управління енергоресурсами, модернізували інженерні системи та підвищували енергоефективності бюджетних та житлових будівель. Також проводилися роботи щодо оновлення систем тепло- та водопостачання, та вуличного освітлення. Оптимізували транспортну інфраструктуру міста та здійснювали інші заходи.

Згідно з “Угодою мерів — Схід” планується скоротити викиди вуглецю щонайменше на 35% до 2030 року та досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. До того ж, у плані наявний пункт розробки та затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та Клімату міста до 2030 року.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну