Агентку ФСБ Росії, що коригувала удари по Кривому Рогу засудили на 15 років

Агентку ФСБ Росії, що коригувала удари по Кривому Рогу засудили на 15 років

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

На 15 років тюрми засудили агентку Федеральної Служби Безпеки Росії, яка коригувала удари по Кривому Рогу за допомогою «Орланів».

Про це повідомляється в офіційному telegram-каналі Служби безпеки України.

За даними військової контррозвідки, головними об'єктами ворога були пункти можливої дислокації Збройних Сил України та Національної гвардії на території Кривого Рогу.

Російські куратори використовували координати фігурантки для направлення безпілотника «Орлан» на дорозвідку місцевості.

Співробітники СБУ виявили зловмисницю на початковому етапі її розвідувальної діяльності і послідовно задокументували її злочинні дії.

Це дозволило вчасно проінформувати командування ЗСУ для захисту українських військових підрозділів, знищення ворожого дрона-розвідника і запобігання повітряного удару.

Після цього російську агентку затримали, і призначили їй 15 років ув'язнення. Зловмисницею виявилася місцева мешканка, яку ФСБ завербувала дистанційно в березні 2023 року.

З метою збору розвідданих вона обходила територію міста, приховано фотографувала необхідні об'єкти, а потім передавала отриману інформацію окупантам через анонімний чат у популярному месенджері.

За виконання кожного завдання зрадниця отримувала фінансову винагороду на свою банківську картку від російських спецслужб.



Під час обшуків у житловому приміщенні зрадниці вилучили мобільний телефон та комп'ютер з доказами її листування з ФСБ. Також було знайдено банківську картку, на яку здійснювались фінансові транзакції з Росії.

На підставі зібраних доказів суд визнав російську агентку винною за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • частина 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • частина 3 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну).
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну