СБУ затримала російську агентку, яка наводила ракетні удари по цивільних будинках Харкова

СБУ затримала російську агентку, яка наводила ракетні удари по цивільних будинках Харкова

Фото: СБУ

Сьогодні, 21 лютого, стало відомо, що Служба безпеки України викрили агентку російських спеціальних служб, яка коригувала ракетні удари РФ по будівлям Харкова.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Facebook.

23 січня 2024 року близько 22:00 ворог обстріляв ракетами С-300 та Х-22 Київський та Холодногірський райони Харкова.

Внаслідок чого руйнувань зазнали приватні будинки, навчальний заклад та поштове підприємство. 9 мешканців отримали тяжкі поранення, ще 16 довелося виселили, серед яких 2 дітей.

Після атаки російська агентка мала прибути до місць влучань для збору інформації про ушкоджені об’єкти та постраждалих осіб. Саме в той час, коли зловмисниця проводила дорозвідку біля будинків, працівники служби затримали її.

Під час огляду у неї вилучили телефон, яким приховано фотографувала пошкодження, подальші об’єкти для наведення та зв’язувалася з окупантами через анонімні чати у месенджері. Після першого зв’язку з якими, вона отримала «аванс» за подальшу діяльність проти України.

У ході розслідування, правоохоронці встановили, що агенткою є 34-річна мешканка Харкова, яка долучилася до співпраці з ворогом на початку 2024 року.

Зловмисниця передавала армії РФ координати найбільш густозаселених районів міста, відправляла геолокації будівель, які, на її думку, могли використовувати Сили оборони. Та збирала дані про переміщення підрозділів Збройних Сил на східному фронту.

Щоб приховати свою зрадницьку діяльність, вона щоденно видаляла "звіти", які відправляла до РФ.

Затриманій повідомили про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану – частина 2 стаття 111 Кримінального кодексу України.

Наразі агентка перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала підозрюваних, які виманювали гроші у родичів українських військовополонених, обіцяючи обмін.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну