Захиснику з Кривого Рогу Євгенію Веселову просять присвоїти звання Героя України посмертно

Захиснику з Кривого Рогу Євгенію Веселову просять присвоїти звання Героя України посмертно

Фото: vinnitsa.info

Військовослужбовцю з Кривого Рогу Євгенію Веселову просять присвоїти почесне звання Героя України посмертно.

Відповідну петицію зареєструвала на сайті Президента дружина військового Веселова Катерина.

До війни чоловік працював в Польщі. З початком повномасштабної війни чоловік повернувся до України і пішов до лав тероборони Кривого Рогу , але на той час в теробороні вже були набрані всі добровольці і він без вагань пішов до військомату і став на облік, проходив медкомісію. з 01.04.2022 він був призваний до лав ЗСУ. Після проходження бойової підготовки з 10.04.2022 року у військовій частині А 3618, був переведений в частину А7013 і направлений у зону бойових дій.

«Євгеній був чесним, порядним, сміливим, принциповим, добрим і хорошим сином, батьком, чоловіком, другом і побратимом.Євгеній без страху, не шкодуючи себе, брав участь у контрнаступі та проявив справжню мужність і відвагу у боях на Запорізькому напрямку. Він був сміливим, надійним та відповідальним, мав повагу серед побратимів.» — йдеться в повідомленні.

Отримав важке поранення в грудні 2022 року, мав декілька контузій, а 10.10.2023 на день народження сина отримав контузію середної тяжкості, але кожного разу повертався і йшов в бій. З грудня 2022 року мріяв побувати в відпусці. Але кожного разу відкладав, бо знав, що потрібен побратимам і Україні.

29 жовтня 2023 року, під час штурму на Запорізькому напрямку неподалік населеного пункту Роботине, помер від ворожих уламків.

Тіло довго не могли забрати з поля бою, і, завдяки побратимам, які все ж забрали тіло з поля бою, родина отримала сумну звістку 20.11.2023, що Веселов Євгеній Євгенійович загинув і його тіло в Запоріжжі, готується до відправки в м. Кривий Ріг, додому. 23.10.2023 року Героя похоронили на Центральному кладовищі на Алеї Слави.

Вдома у Захисника залишились батьки, тато з інвалідністю І групи, який потребує постійного догляду, мати після онкооперації, дружина і син 8 років.

Петицію зареєстрували 29 листопада 2023. Її підписали вже 23721 людей.

петиція

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну