СБУ повідомила про підозру архімандриту московського патріархату з Херсонщини

СБУ повідомила про підозру архімандриту московського патріархату з Херсонщини

Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру архімандриту московського патріархату Олексію, який благословив Сальдо на фейковий референдум РФ.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram-каналі.

Колишній настоятель одного з соборів московсього патріархату Херсонщини Олексій вважається зрадником за те, що підтримав російських загарбників під час захоплення області. Та став духівником голови окупаційної влади Володимира Сальдо.

Згідно з розслідуванням, Олексій регулярно запрошував Сальдо на богослужіння у храмі та благословляв проведення незаконного референдуму щодо "приєднання" Херсонщини до Росії. Також він звертався до московського патріарха з проханням включити його собор до російської православної церкви.

За підтримку окупантів, йому передали захоплені території Укртелекому та місцевих бізнесменів у центральній частині Херсона. Окрім того, у вересні 2022 року Олексія запросили до Кремля на "церемонію включення" тимчасово захоплених регіонів України до складу РФ.

Під час звільнення Херсона клірик втік на лівобережжя і став секретарем Скадовської єпархії російської православної церкви.

Служба безпеки України заочно повідомила його про підозру за статтями:
  • державна зрада – частина 2 стаття 111 Кримінального кодексу України;
  • пособництво державі-агресору – частина 1 стаття 111-2 Кримінального кодексу України
Наразі слідчі продовжують проводити дії для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини.

Нагадаємо, раніше ми також писали, що СБУ повідомила про заочну підозру Таїсії Повалій, яка закликала захопити всю Україну

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну