Будь голосом полонених: в Кривому Розі відбувся мітинг на захист військовополонених

Будь голосом полонених: в Кривому Розі відбувся мітинг на захист військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 18 лютого, на 95-му кварталі міста Кривого Рогу об'єдналися рідні та близькі військовослужбовців, які перебувають у полоні. Вони закликають звільнити їхніх синів, чоловіків і братів з ворожого полону.

Про це «Першому Криворізькому» з місця події розповіла журналістка редакції.

На мітингу лунали такі гасла: «Свободу полоненим!», «Полонених додому!», «Слава захисникам Маріуполя!», «Будь голосом полонених!», «Азовсталь додому!»

мітингувальниця

Самсонова Людмила розповідає, що її син Конофєєв Олександр з 17 танкової бригади майже 2 роки в полоні. «Мітинг проходить на захист наших захисників, яких на даний момент незаконно засудили в Росії.» — доповнює жінка.

мітингувальниця

Дяченко Ірина ділиться, що її син теж з 17 танкової бригади, майже 2 роки в полоні, всього в полоні було 42 людини, 4 з яких вже повернулися додому. «Хлопців незаконно засудили в Росії, ми добиваємось, щоб наших дітей повернули додому, це наші захисники Маріуполя. Наші діти покинуті там. Вони і там не потрібні, і тут не відбувається обміну. Ми виходимо, щоб на цю проблему звернули увагу.» — каже мітингувальниця.

Мітингувальниця Олена розповідає: «Ми виходимо на мітинги, щоб прискорити повернення наших рідних додому, які там дуже страждають і не мають змоги зв'язатися з нами. Мій чоловік в полоні майже 2 роки, дитині теж майже 2 роки і вона ні разу не бачила тата.»

«Ми вийшли тому що наші хлопці зараз в полоні, а деякі люди забувають про війну і ми хочемо нагадати про те, що насправді важливо не здаватися і кожного дня робити щось, мітинг - це найменше, що ми можемо зробити для них.» — кажуть Микита і Христина — студенти криворізького військового ліцея.

мітингувальниця


Фото: Тадеуш Бабеуш

Посилання скопійовано в буфер обміну