У Дніпропетровському будинку-інтернаті виявили ряд порушень: що змінилося за пів року

У Дніпропетровському будинку-інтернаті виявили ряд порушень: що змінилося за пів року

Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець

Влітку 2023 року у Дніпропетровському будинку-інтернаті виявили ряд порушень. З того часу умови перебування дітей покращилися та збільшилася кількість персоналу.

Про це в телеефірі повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Дніпропетровщині Михайло Карпенко.

"У цьому закладі дітей зв’язували, діти перебували без надання медичної допомоги. Пояснення було одне - не вистачає рук, не вистачає сил. Після нашого моніторингового візиту, листів до ОВА, в обласну раду, міністерства на сьогодні частину дітей перемістили. Покращилися умови, додався персонал, зокрема лікарі, яких не було, в тому числі й для надання психологічної допомоги. Тобто відбулося покращення, і процес ще триває",
— розповів Карпенко.

Нагадаємо, що у Дніпропетровському будинку інтернаті виявили ряд порушень, зокрема факти фізичного обмеження вихованців. Одна дитина навіть була прив'язана до ліжка.

Персонал закладу у доповідних записках пояснював травми у підопічних самопошкоджуючою поведінкою та падінням з ліжок.

Деякі діти потребували термінового санітарно-гігієнічного догляду, мали забруднену постіль, зношений одяг; не дотримувалися норми площі на дитину; окремі приміщення потребували негайного ремонту.

Зазначається, що на момент перевірки в закладі перебували 22 дитини та 53 повнолітні підопічні.


Посилання скопійовано в буфер обміну