Цього року семеро ветеранів Дніпропетровщини отримали гранти за програмою «єРобота»

Цього року семеро ветеранів Дніпропетровщини отримали гранти за програмою «єРобота»

Фото: Дніпропетровська ОВА

Цьогоріч семеро ветеранів з Дніпропетровщини отримали гранти за програмою «єРобота».

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

З початку року оборонці отримали гранти на вирощування овочів у теплицях, виробництво миючих засобів, вендінгові та поліграфічні послуги, доочистку питної води.

Подати заявку можна через Дію. До неї додати бізнес-план. Там зазначити, на які цілі будуть витрачені кошти. Також план-розвитку на найближчі три роки.

Якщо заявник претендує на грант до 250 тисяч гривень, має створити одне робоче місце. Два – якщо необхідна сума до 500 тисяч гривень. Аби отримати максимальний грант – до 1 мільйона гривень, найманих робітників треба взяти чотири. Ще обов’язкове співфінансування. Потрібно вкласти не менше 30% власних коштів.

Заступниця начальника відділу активних програм зайнятості Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Кардель каже:«Продовжуємо втілювати й експериментальну ініціативу. Він для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Кандидати можуть безкоштовно здобути нову професію або підвищити кваліфікацію».

Також вона додала, що для працюючих учасників бойових дій доступні ваучери на навчання. За цим документом можна отримати понад 30 тисяч гривень на освіту.

У списку професій та спеціальностей, які можна обрати – 124 позиції. Від тракториста до сапера, від медсестри до менеджера. Ваучери у 2023-му отримали понад 1,3 тисяч людей.

Ще одна можливість – сертифікат на навчання. Він для мешканців, зареєстрованих у службі зайнятості як безробітні. Також компенсує витрачені на навчання кошти. За сертифікатами минулого року звернулися 3 тисяч жителів регіону.




Посилання скопійовано в буфер обміну