Апостолівську міську лікарню, пошкоджену обстрілами росіян, продовжують відновлювати: деталі

Апостолівську міську лікарню, пошкоджену обстрілами росіян, продовжують відновлювати: деталі

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Дніпропетровській області відновили головний корпус Апостолівської міської лікарні, яка постраждала внаслідок вибухової хвилі від ворожого обстрілу у перші місяці повномасштабної війни.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Дніпропетровщина, зокрема й Апостолівський регіон ще з перших місяців війни перебувають під безперервними артобстрілами та зазнають ракетних ударів.

В результаті багато об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема й лікарні, пошкоджені або зруйновані вщент.

Як ми писали раніше, у Дніпропетровській області відновили Марганецьку лікарню, яку пошкодила армія РФ у липні 2022 року.

Так, у червні 2022 року внаслідок атаки на регіон в Апостолівській міській лікарні було розбиті вікна, двері, зовнішня система теплопостачання, пошкоджений дах у п’яти будівлях лікарні тощо. Медзаклад також потребував поточного ремонту.

Завдяки спільним зусиллям партнерів та самої лікарні:
  • відновили теплопостачання;
  • повністю замінили пошкоджені вікна;
  • відремонтували дахи будівлі.

На цей час у лікарні вже повністю було відновлено головний корпус та будівлі пральні й котельні. Роботи з відновлення ще тривають.

Наразі Апостолівська міська лікарня повністю функціонує та надає медичні послуги мешканцям регіону. Загальна кількість укладених декларацій у громаді складає майже 24 тисяч пацієнтів.

Нагадаємо, загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 525 об’єктів медзакладів та 196 – зруйновані вщент. 504 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 361 – відновлені частково.

Зокрема, на Дніпропетровщині повністю відновлені 70 об’єктів медзакладів, ще 14 об’єктів – відновлені частково.

Посилання скопійовано в буфер обміну