День єднання 2024: історія свята та привітання

День єднання 2024: історія свята та привітання

Фото: Перший Криворізький

16 лютого в Україні відзначається День єднання. Це державна ініціатива, яка була вперше проведена 16 лютого 2022 року згідно з Указом Президента України.

Заходи були встановлені та проведені з метою посилення консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. У цей день українців закликали підняти державні прапори на будинках і спорудах. Це свято є символом єдності та солідарності українського народу в обличчі зовнішніх викликів та загроз.

Президент Зеленський вказав, що це свято має об'єднати українців навколо національної ідеї та висловити протистояння російській пропаганді, демонструючи, що ми — єдиний народ: «Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі», — зауважив Президент.

16 лютого в багатьох містах України відбулися заходи, присвячені Дню єднання. У столиці був розгорнутий вражаючий 200-метровий жовто-блакитний стяг, аналогічно гігантський прапор України з’явився і в Сєвєродонецьку.

Але вже 24 лютого 2022 року розпочалася повномасштабна війна, коли російська федерація напала на Україну.

Привітання на День єднання України

Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Разом і спільними зусиллями ­– до Перемоги!

***
Вітаємо з Днем єднання України. Всім нескінченного щастя, міцного здоров'я, благополуччя. Нехай життя в нашій чудовій країні буде для шкірного в достатку, радості, спокою. Нехай завжди над нашими землями світить сонце, і всім нам тут буде світло, тепло і затишно!

***
Вітаю з Днем єднання! Бажаю, аби всі ми - українці, які вірять у перемогу та наближають її всіма силами - були здоровими, рішучими та вмотивованими! І нехай наша єдність дарує нам крила у найважчі часи!

Посилання скопійовано в буфер обміну