У Кривому Розі відкриваються центри розвитку та активного дозвілля для дітей

У Кривому Розі відкриваються центри розвитку та активного дозвілля для дітей

Фото: управління преси та інформації

У Кривому Розі відкриваються центри розвитку для дітей, для гармонійного фізичного та інтелектуального розвитку серед однолітків.

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

За співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у Центрально-Міському районі відкрили ще один центр розвитку та активного дозвілля для дітей. Це вже четвертий ігровий простір, який створено у партнерстві з ЮНІСЕФ. Раніше аналогічні сучасні ігрові зони були відкриті у палацах культури «Тернівський» та «Творчий», а також у бібліотеці для дорослих №24. Тут діти можуть отримувати психологічну підтримку, соціальну адаптацію та додаткові можливості для розвитку.

Всі заняття у цих ігрових просторах надаються безкоштовно та забезпечені високим рівнем безпеки, оскільки розташовані в приміщеннях, де є або доступні сертифіковані укриття від ДСНС.

Дитячий центр у бібліотеці на Поштовому працює з понеділка по суботу з 08:30 до 17:00 годин, вихідний день - неділя.

У рамках проєкту бібліотека отримала нову техніку, таку як ноутбук, багатофункціональний принтер, пауербанк, акустичну систему, а також комфортні меблі, столи та стільці для групових занять, крісла-мішки, мольберти, ігри та конструктор для творчості дітей.

Директорка КЗК "Міська дитяча бібліотека", Олена Голуб сказала: «В час війни такі простори стали точками дозвілля, стабільності та безпеки для дітей. Відтепер і на базі нашої бібліотеки діятиме безпечний і затишний простір, створений для сімей з дітьми, які постраждали внаслідок війни, для дітей з інвалідністю, а також, які проживають у нашому місті. Тут вони можуть проводити час зі своїми однолітками, гратися, навчатися та розвиватися. Все це супроводжується різноманітними майстер-класами, іграми та руханками».

Своїми враженнями поділилася Аліна Свистуля, яка прийшла на відкриття простору: «Дуже добре, що відкрився такий простір, вдячна всім дорослим, які створили для нас такий центр. Зручно, що він знаходиться саме у дитячій бібліотеці, бо її відвідує багато дітей. Я планую відвідувати всі активні заходи. Мрію знайти тут нових друзів. Переконана, що ми з користю та цікаво будемо проводити час».

У Кривому Розі відкрито 31 сучасний навчально-творчий простір.

Посилання скопійовано в буфер обміну