Виправдовував російську агресію: 5 років за ґратами проведе настоятель московського патріархату з Дніпропетровщини

Виправдовував російську агресію: 5 років за ґратами проведе настоятель московського патріархату з Дніпропетровщини

Фото: Перший Криворізький

Настоятель храму на Дніпропетровщині проведе п'ять років за ґратами за виправдання повномасштабного російського вторгнення та окупації частини території України.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури захистили у суді рішення про покарання у вигляді 5 років позбавлення волі для настоятеля одного з храмів УПЦ (Московського патріархату).

Його обвинуватили у виправдовуванні російської агресії та заперечення збройної агресії РФ проти України згідно з частиною 1, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Прокурори у суді довели, що після початку повномасштабного вторгнення РФ священнослужитель неодноразово розміщував коментарі під проросійськими відеоматеріалами на «YouTube».

У них засуджений виправдовував збройну агресію РФ, розпочату ще у 2014 році, та виражав прихильність державі-агресору. Він визнавав правомірним проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях і вважав, що низка українських міст повинні увійти до складу РФ.

Під час телефонних розмов зі знайомим чоловік наголошував, що Росія здійснює «демілітаризацію» України та «має на це повне право».

У судовому засіданні засуджений свою вину не визнав. Наразі вирок набрав законної сили.

Посилання скопійовано в буфер обміну