У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Владиславу Пожаребко

У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Владиславу Пожаребко

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 13 лютого, у Кривому Розі відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Владиславу Пожаребко. Її встановили на стіні будинку №2 на бульварі Маршала Василевського, де жив Владислав.

Про це повідомляє журналіст «Першого Криворізького» з місця події.

Пожаребко Владислав Едуардович народився 21 вересня 1994 року в Кривому Розі Дніпропетровської області. Закінчивши школу №41, Владислав здобув дві вищі освіти, був бакалавром юриспруденції й магістром соціології.

Освіту здобував у Дніпропетровському університеті економіки і права імені Альфреда Нобеля. Владислав займався тенісом, брав участь у змаганнях і мав нагороди, також грав у футбол. Він завжди мріяв стати професійним військовим

Захисник служив у складі 128-ї бригади 231-го окремого батальйону тероборони, у першій роті другого взводу першого стрілецького відділення. Був стрільцем — помічником гранатометника військової частини А7406, мав позивний «Грут». У захисника було 8 виходів на «нуль». За півтора місяця він показав себе як справжній чоловік і захисник. Побратими казали, що він нічого не боявся.

Владислав загинув 6 жовтня 2023 року в селі Старомайорське Волноваського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу. 11 жовтня 2023 року Владислава Пожаребка поховали в Секторі почесних поховань Центрального кладовища Кривого Рогу.

У загиблого залишились мати Олена й батько Едуард, який воює нині на Донецькому напрямку в складі 13-ї бригади наступу «Хартія».

Нагороджений почесним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня, від частини — «За Мужність» III ступеня. Поданий на орден Данила Галицького. Криворіжці створили петицію про присвоєння Владиславу Пожаребку звання Героя України, й вона набрала необхідну кількість голосів. Меморіальна дошка на його честь також встановлена на школі №41.



Нагадаємо, що петиція про присвоєння Героя України посмертно військовому з Кривого Рогу Владиславу Пожаребко набрала більше 26 тисяч голосів з 25 тисяч необхідних.

Посилання скопійовано в буфер обміну