Турнір для ветеранів, які отримали поранення: у Дніпрі відбулась національна першість «Сильні України»

Турнір для ветеранів, які отримали поранення: у Дніпрі відбулась національна першість «Сильні України»

Фото: Дніпропетровська ОВА

Дніпропетровщина прийняла національну першість «Сильні України». Це турнір для захисників та захисниць, які отримали поранення.

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Окрім Дніпра, змагання «Сильні України» відбудуться в Одесі, Тернополі, Хмельницькому, Кропивницькому та інших містах держави.

Ветерани виступали у чотирьох дисциплінах: жим лежачи, аеробайк, веслування на тренажері, ривок гирі. Також були показові виступи від стронгменів.

«Розпочали новий сезон змагань серед нескорених. Учасники з різних областей. Дійсно найсильніші. Своїм духом. Жагою до життя. Мужністю взяти верх над будь-якими обставинами. Прийняти себе і рухатися далі. Деякі з них лише вчаться впевнено ходити на протезах, та вже наважилися виступати», — відзначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок розповів: «У 2023-му ми започаткували традицію комплексних змагань для ветеранів «Сильні України». Охопили п’ять регіонів, залучили півтори тисячі учасників. Цьогоріч продовжимо такі турніри. Розпочали з Дніпра. Бійці гуртуються. Кожен на повну силу змагається за нагороди. Але головний ефект – комунікація з побратимами».

Почесний президент ФСУ Василь Вірастюк сказав, що змагання проводяться за рахунок партнерів, благодійників, його колег-депутатів. Головне – є результат.

Один з хлопців написав, що після участі став добрішим до людей. Спортивна реабілітація допомагає долати посттравматичний синдром. А також на 2024 рік вже розробили план спортивних заходів.

Президент ФСУ Василь Вірастюк

Сергій дістав поранення під час виконання бойового завдання – наїхав на протитанкову міну.Пройшов лікування й довготривале відновлення. Нині вирішив спробувати себе у жимі лежачі.

учасник турніру

«Коли вперше потрапив на тренування, то побачив, що хлопці займаються. Мене це змотивувало. Я вирішив, що також зможу. Зараз хочу якнайшвидше відновитися», – розповів учасник змагань Олександр.

учасник турніру

Посилання скопійовано в буфер обміну