У Дніпрі ексначальника квартирно-експлуатаційного відділку ЗСУ підозрюють у розтраті коштів

У Дніпрі ексначальника квартирно-експлуатаційного відділку ЗСУ підозрюють у розтраті коштів

Фото: Дніпровська спецпрокуратура у сфері оборони

У Дніпрі колишнього начальника квартирно-експлуатаційного відділку ЗСУ підозрюють у розтраті коштів на суму 1 500 000 гривень.

Про це повідомляється на офіційній сторінці facebook Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Чоловіка звинувачують в службовому підробленні — він вносив недостовірні дані до офіційних документів, а також умисно ухилявся від службових обов'язків, що спричинило серйозні наслідки в умовах надзвичайного періоду, крім воєнного стану.

В результаті розслідування встановлено, що підполковник, обіймаючи посаду начальника Квартирно-експлуатаційного Відділку у місті Дніпро, зловживав своїм становищем, підробив акти виконаних робіт та здійснив розрахунки за послуги, які фактично не були виконані, що призвело до розтрати коштів держави на суму 1 500 000 гривень.

Чоловіку повідомили про підозру за частиною 2 статті 366, частиною 5 статті 191 та частиною 3 статті 426 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному — до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідство триває. Наразі посадовцю обирають запобіжний захід.

Посилання скопійовано в буфер обміну