Важливо

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Поліцейські Дніпропетровщини затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя.

Про це йдеться у повідомленні Дніпропетровської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю міста Нікополь за фактом умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 8 лютого 2024 року на одній із вулиць Нікополя підозрюваний здійснив не менше 20 вогнепальних пострілів по автомобілю, за кермом якого перебував заступник міського голови Нікополя.

Після цього він закинув вибуховий пристрій в автівку. Потерпілий загинув на місці.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили зброю та патрони.

33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. Поліцейські встановили, що знаряддя злочину зловмисник закопав в лісопосадці.

11 лютого слідчими зловмиснику повідомлено про підозру за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що 8 лютого до поліції надійшло повідомлення, що невідомий розстріляла автомобіль в одному з районів міста. На місці події в салоні згорілого транспортного засобу було виявлено тіло 59-річного заступника міського голови міста Нікополь.



Посилання скопійовано в буфер обміну