Оновлено

Валерій Залужний ймовірно змінить посаду

Валерій Залужний ймовірно змінить посаду

Фото: Телеграм-канал Володимира Зеленського

Сьогодні, 8 лютого, Володимир Зеленський зустрівся із Валерієм Залужним.

Про це Президент написав у своєму телеграм-каналі.

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України.Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді», — написав Зеленський.

Додамо, що ні Президент, ані Головнокомандувач не вказали — чи дійснно Валерій Залужний більше не обійматиме цю посаду, чи йде у відставку. У офіційних джерелах станом на момент публікування матеріалу не було інформації з цього приводу. Редакція слідкуватиме за розвитком подій .

Додамо, що близько тижня тому у мережі почали розповсюджувати чутки про те, що президент України, нібито, вирішив відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Довідково

Кар'єра Валерія Залужного

У 1997 році з відзнакою завершив навчання в інституті, після чого пройшов усі щаблі військової служби: командир взводу, командир навчального взводу, командир бойового взводу, командир навчальної роти, командир роти курсантів, командир батальйону.

У 2007 році призначений на посаду начальника штабу—першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. На цій посаді успішно проходив службу впродовж двох із половиною років.
Рішенням начальника Генерального штабу Збройних сил України 13 жовтня 2009 року призначений командиром 51-ї окремої механізованої бригади.

На 2017 рік ? начальник штабу—перший заступник командувача військ Оперативного командування «Захід».

На 2018 рік ? начальник Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ—перший заступник Командувача об'єднаних сил.
9 грудня 2019 року призначений командувачем Оперативного командування «Північ».

27 липня 2021 року Залужного призначено новим головнокомандувачем Збройних сил України.

Член РНБО (с 28 липня 2021)

23 травня 2022 увійшов до списку 100 найвпливовіших людей 2022 за версією журналу Time.

Військові звання

  • генерал-майор (23 серпня 2017);
  • генерал-лейтенант (24 серпня 2021);
  • генерал (4 березня 2022).
Нагороди і відзнаки

Хрест бойових заслуг (6 травня 2022) — за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові та вірність військовій присязі.

Орден Богдана Хмельницького III ступеня (12 грудня 2016) — за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.


Оновлено о 18:47: У вечірньому зверненні Президента України, Зеленський сказав, що призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Посилання скопійовано в буфер обміну